ابزار و یا اکسسوری های مرتبط با آماده سازی ماچا شامل موارد زیر می باشد:

ویسک یا همزن بامبویی
زمانی که ایزاک راهب بودایی و نخستین کسی که ماچا رو به شیوه خاص پرورش داد و پودر نمود، متوجه شده #ماچا به دلیل اینکه بسیار پودر شده و در واقع تبدیل به گرده بسیار لطیفی گردیده است. به همین علت در آب خوب حل نمیشود و بهم می چسبد. با استفاده از ساقه های درخت بامبو که از گیاهان بومی چین بحساب می آید با برشهایی آن را تبدیل به یک همزن بُرس مانند نمود. توانست به عنوان یک ابزار برای بهتر و زیبا تر دم نمودن ماچا استفاده کند.
امروزه #ویسک_ماچا و #چاشاکو در کارگاهای صنایع دستی توسط مردم بومی به شکل دست ساز تولید میشود. از بامبوهایی که برای تولید ویسک و چاشاکو استفاده می شود تنها تعداد کمی در انتها قابلیت تبدیل به ویسک را دارند. ویسکهایی که بدست ما میرسند از غربال های متعددی عبور کرده اند تا امروز در اختیار ما .قرار گرفته اند
زمانی که ماچا را با آب 80 درجه سانتی گراد مخلوط کردید. می توانید از این ویسک جهت هم زدن ماچا استفاده کنید. این کار را تا زمانی که یک فوم مخملی روی ماچا بوجود بیاید ادامه دهید. برای دیدن ویدیو های بیشتر به اینستاگرام گرین لیف سر بزنید
چاشاکو یا پیمانه ماچا
پیمانه ماچا یک ابزار برای استفاده روزمره و مصرف چای ماچاست. با این ابزار دیگه نیازی به اندازه گیری میزان ماچا مصرفی برای هر وعده ندارید.
چاشاکو به اندازه ای ساخته شده است که ۱/۵ تا ۲ گرم ماچا را پیمانه کند(حد استاندارد).با برش دادن بدنه بامبو و خمیده نمودن تدریجی بامبو پیمانه مخصوص ماچا به نام #چاشاکو ساخته شد.
در واقع اگر #ویسک و چاشاکو یا همون #همزنماچا و #پیمانهماچا نبود شاید دیدن مراسم تهیه چای ماچا انقدر زیبا و دلپذیر به نظر نمی آمد. امروزه هردوی این محصولات در کارگاهای صنایع دستی توسط مردم بومی به شکل دست ساز تولید میگردد.
چاوان یا کاسه ماچا
به ظرفی که داخل آن چای ماچا درست میشه کاسه یا چاوان گفته میشود. این کاسه به علت ارتفاع بلند خود مانع از ریختن ماچا هنگام هم زدن میشود.
استندماچا:
این استند سرامیکی یکی از ملزومات مهم برای نگهداری و جلوگیری از خرابی ویسک ماچا است. هر بار بعد از شستن ویسک می بایست روی استند قرار گیرد تا خشک شود. پس از استفاده از ویسک ماچا وشستشوی قسمت تحتانی پره های آن ، می بایست با دقت روی استند ویسک قرار داده شود. به مرور زمان خشک گردد. این استند باعث ماندگاری بیشتر ویسک میشود. چرا که دیگر لازم نیست ویسک را به صورت برعکس قرار داده تا خشک شود. در صورتی که رطوبت به بخش فوقانی ویسک و نزدیک پره ها ورود کند، ویسک بعد از مدتی میپوسد.
3 دیدگاه در “دم افزار چای ماچا: ویسک، چاشاکو”
واقعا مفید بود.
ممنونم از شما مهدی عزیز